Determinism & kreationism

En kort debatt med Roland Poirier Martinsson, Maria Gunther-Axelsson och Nils Uddenberg, modererad av John Chrispinsson, angående kreationismens vara eller icke vara i förhållande till vetenskapen, men framför allt biologin & fysiken.

Jag missade de första fem minuterna av föreläsningen och kom in i slutet på Maria Gunther-Axelssons (hädanefter Maria G-A. För många bokstäver och mina händer har börjat skaka efter för mycket surt journalist-kaffe) presentation. Jag spelade in resten av föreläsningen och du kan lyssna på den nedan om du vill. Annars kan jag sammanfatta det hela med att alla fyra vid bordet höll med varandra, mer eller mindre. Även om Maria G-A & Roland P-M var religiösa i botten så kom en konsolidering mellan vetenskap och gudstro inte till stånd, utan religionen fick ta platsen som det självupplevda, obevisbara (även om alla var väl medvetna om att inte heller ateism går att bevisa).

Lagom intressant, men de böckerna som Maria G-A och Nils U promotar i samband med mässan kan vara läsvärda.

[audio:determinism_eller_kreationism_ 1.mp3]

Ladda ner mp3-filen genom att höger-klicka på den här länken.

1) Lasse Eriksson has a possy.
2) Jag kallar fenomenet att inte kunna komma fram eftersom folkmassan står helt stilla “att bli Hermaniserad“. eller Lizerad, beroende på vem folkskaran utgör en brandfara till förmån för. Historie-Herman i det här fallet.
3) Fin ide: Skrubba-på tattueringar av Piratförlagets författare. Jan Guillou var helt slut. Tog en Stina istället. Kanske en ny grej för att öka kidsens läseintresse – jag byter tre Mark mot din Kadefors.