Bokmässan dag 2 3 4

bokbibl.jpg

Jag strundade i mässan igår. Det fanns inte några föredrag jag ville se och lördagar är vanligtvis väldigt trånga. Jag har bara varit här en kort stund idag. I väntan på att förlagen kör sin vanliga tok-rea med fyra till priset av ett så sitter jag bland toma vinglas i pressrummet. Mässan avslutas med någon kort presentation för pressen där man otvivelsutan förklarar evenemanget en strålande succé och välkomnar oss åter nästa år.

Vet inte varför jag inte har haft samma entusiasm det här året. Vanligtvis lallar jag runt som förhäxad av alla böcker och shit, men nu har jag mest varit uttråkad. Delvis så beror det på att de seminarium som erbjöds var bland det lamaste på länge – väldigt få var värda att gå på – men framförallt så tror jag att jag saknade ett mål med att vara här. Tidigare har jag haft som mål att antingen få med mig så många böcker härifrån som möjligt, andra gånger så har någon varit här som jag verkligen ville intervjua, men i år så har jag bara gått runt i cirklar.

Det är en timme kvar innan allt stänger. Jag ska kolla om det finns någon att träffa eller något att göra. Syndikalisterna hade en presskonferens som jag missade tidigare idag eftersom de satt Bonniers leveranser i blockad. Det är löneförhandlingar som har strandat. Yelah.net har en kort notis om det här: SAC blockad